Θέματα συζήτησης γύρω από την ιστοσελίδα CartValue
Δημοσιεύτηκε στης 07/03/2010

Τρόποι αναζήτησης

Η μηχανή αναζήτησης CartValue προσφέρει πολλούς τρόπους αναζήτησης και προβολής προϊόντων. Μπορούμε να πούμε ότι η αναζήτηση χωρίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: 1) αναζήτηση με τη χρήση μιας λέξης-κλειδί, και 2) αναζήτηση χωρίς τη λέξη-κλειδί. Στη συνέχεια θα δώσουμε αναλυτική περιγραφή των τρόπων αναζήτησης.

Η λέξη-κλειδί πληκτρολογείτε στο χώρο που υπάρχει μεταξύ του λογότυπου και του κουμπιού που γράφει “Αναζήτηση”. Ακριβώς πάνω από αυτό το χώρο υπάρχει η επιλογή να γίνει η αναζήτηση στο προϊόν ή στο “περιγραφή + προϊόν”. Τα περισσότερα καταστήματα εκτός από το όνομα του προϊόντος δίνουν και μια μικρή περιγραφή για το προϊόν. Επομένως, αν επιλέξετε η αναζήτηση να γίνει στο προϊόν, θα συγκρίνουμε τη λέξη-κλειδί που έχετε δώσει με το όνομα των προϊόντων που έχουμε στη βάση. Στη διαφορετική περίπτωση όπου επιλέξατε η αναζήτηση να γίνει στο “περιγραφή + προϊόν”, η λέξη-κλειδί συγκρίνεται με το όνομα ή με την περιγραφή του προϊόντος. Συνεπώς, η δεύτερη αναζήτηση θα δώσει περισσότερα αποτελέσματα από την πρώτη. Για αυτό, αν γνωρίζετε το όνομα του προϊόντος, χρησιμοποιείστε την πρώτη επιλογή. Αυτή η επιλογή στην αναζήτηση έχει ισχύ μόνο όταν η αναζήτηση γίνει με τη χρήση μιας λέξης-κλειδί.

Αφού εκτελέσετε την αναζήτηση, θα σας παρουσιαστούν όλα τα προϊόντα που ικανοποιούν τα κριτήρια αναζήτησης. Αν αυτά τα προϊόντα ανήκουν σε περισσότερες από μια κατηγορίες (ή υποκατηγορίες), τότε θα εμφανιστούν και οι κατηγορίες (ή υποκατηγορίες). Πατώντας πάνω σε μία κατηγορία (ή υποκατηγορία) θα εμφανιστούν τα προϊόντα που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και ικανοποιούν και τα αρχικά κριτήρια αναζήτησης (δείτε προηγούμενη παράγραφο). Αν ο αριθμός των προϊόντων είναι μεγαλύτερος από 10, τότε η προβολή τους χωρίζεται σε σελίδες, όπου στη κάθε σελίδα προβάλλονται μέχρι 10 προϊόντα. Η προβολή των προϊόντων έχει γίνει με βάση την τιμή πώλησης: από το πιο φθηνό στο πιο ακριβό. Όμως, μπορείτε να τα ταξινομήσετε είτε με βάση το όνομα του προϊόντος είτε με βάση τη τιμή του προϊόντος, πατώντας στα βελάκια που υπάρχουν δίπλα από τις λέξεις “Περιγραφή” και “Τιμή".

Αν γνωρίζετε την κατηγορία στην οποία ανήκει το προϊόν που σας ενδιαφέρει μπορείτε, πηγαίνοντας το ποντίκι πάνω από τη λέξη “Κατηγορίες”, να δείτε όλες τις κατηγορίες και υποκατηγορίες που υπάρχουν στη βάση μας. Επιλέγοντας μια κατηγορία (ή υποκατηγορία) θα δείτε όλα τα προϊόντα που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία (ή υποκατηγορία).

Μόλις επιλέξετε να εμφανιστούν τα προϊόντα μιας κατηγορίας (ή υποκατηγορίας), θα προσέξετε ότι κάτω από το χώρο που πληκτρολογείτε τη λέξη-κλειδί εμφανίστηκε ο σύνδεσμος “Σύνθετη Αναζήτηση”. Πατώντας σε αυτό το σύνδεσμο, θα εμφανιστεί ένας πίνακας όπου προβάλλονται η κατηγορία και η υποκατηγορία. Τσεκάροντας το κουτάκι που βρίσκεται στα δεξιά τους και πατώντας το κουμπί που γράφει “Αναζήτηση” βλέπετε όλα τα προϊόντα που ανήκουν στη κατηγορία (ή και στην υποκατηγορία) που επιλέξατε. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια λέξη-κλειδί για να περιορίσετε τα αποτελέσματα. Με τη χρήση της λέξης-κλειδί μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε η αναζήτηση να γίνει στο προϊόν ή στο “περιγραφή + προϊόν”.

Πατώντας στο σύνδεσμο που γράφει “Καταστήματα” μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα που έχουμε δημιουργήσει για το κάθε κατάστημα. Σε αυτή τη σελίδα, θα βρείτε τη διεύθυνση του καταστήματος καθώς και τους τρόπους αποστολής και πληρωμής. Επίσης, θα ενημερωθείτε για τον αριθμό των προϊόντων καθώς και τον αριθμό των κατηγοριών και υποκατηγοριών που έχει αυτό το κατάστημα. Πατώντας στον αριθμό των προϊόντων θα δείτε όλα τα προϊόντα του καταστήματος, ταξινομημένα με αλφαβητική σειρά. Αν θέλετε να αναζητήσετε ένα προϊόν σε αυτό το κατάστημα, πληκτρολογείστε τη λέξη-κλειδί, επιλέξτε το κατάστημα στον πίνακα που εμφανίζεται πατώντας στο σύνδεσμο “Σύνθετη Αναζήτηση”, και πατήστε στο κουμπί που γράφει “Αναζήτηση”. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε η αναζήτηση να γίνει στο προϊόν ή στο “περιγραφή + προϊόν”.

Ανακεφαλαιώνοντας, με τη μηχανή αναζήτησης CartValue, μπορείτε να αναζητήσετε ένα προϊόν χρησιμοποιώντας μια λέξη-κλειδί ή προβάλλοντας όλα τα προϊόντα που ανήκουν σε μια κατηγορία (ή/και υποκατηγορία). Επιπλέον, μπορείτε να αναζητήσετε ένα προϊόν που ανήκει σε μια κατηγορία (ή/και υποκατηγορία) καθώς και σε ένα κατάστημα. Η προβολή των προϊόντων μπορεί να γίνει είτε αλφαβητικά είτε με βάση την τιμή πώλησής τους.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο:

Όνομα
Σχόλιο
Πληκτρολογείστε δίπλα τη λέξη "vaat"